fredag 9 september 2011

NÄRVARO ♥

Nu är det fredag och det är ju verkligen den bästa dagen på hela veckan, trots mammaledighet och varje dag är den ena lik ;) skämt åsido. Barnen är lediga från skolan o maken hemma från jobbet. Vilket innebär: MYS.
Har druckit kaffe idag med en kär vän, Olivia, som nyligen fyllt år och det måste ju firas.
 Sitta och prata om vardagstok och livets gåta, det är fint att göra tillsammans med sin vän.
Tack Olivia för att du finns i mitt liv ♥
Dessutom avnjuta en balja, eller 2, kaffe tillsammans. MÖMS!!! =)

Lilla prinsessan har lärt sig sitta själv utan stöd i veckan. Nu 7 månader fyllda.
Varje vecka händer något nytt. Försöker skriva upp i hennes dagbok alla spännande händelser som hon kan spara och minnas. Det har jag även gjort på grabbarna. Skriver fortfarande i deras dagböcker då det hänt något speciellt i deras vardag. Bara några enkla rader om händelser att minnas.

Det är i vardagen här och nu, deras barndomsminnen skapas. Inte vill jag att de skall minnas en sur mamma som bara stressar för att ha det rent och fint hemma. Och som bara stressar igenom vardagen. NEJ, vill bara stanna tiden och vara mer närvarande. Hitta något som man trivs att göra tillsammans med barnet. Det är inte mycket som behövs.

Bara finnas där. Närvara.

Sitta och spela ett spel tillsammans, prata vid middagsbordet om dagen som varit, måla Mandalas, läsa godnattsaga, titta på tv tillsammans, hjälpas åt vid matlagningen. Just nu är både våra grabbar matintresserade och vill hjälpa till!!! Bara stå och vända falukorven i stekpannan med stekspade, helt själv. Jättekul. Och sen dessutom få ta ur och lägga i mer bitar.. Vad spännande. Eller skära gurkan till maten. Vilken hjälp jag fått i köket och vi umgås!!!

Ofta på kvällarna efter sagan så försöker jag avsluta den vakna stunden för grabbarna, med att prata om något glatt som hänt under dagen. För även om det varit en ovanligt tung dag så finns det alltid något gott att tänka på. Tänk vad skönt att tänka på något glatt innan man sluter ögonen och somna till en positiv tanke / händelse.

"Ge barnen kärlek, mera kärlek och ännu mera kärlek, så kommer folkvettet av sig själv."
Astrid Lindgren i ett inlägg i en debatt om barns rättigheter


Kram kära bloggläsare

2 kommentarer:

  1. Kram kloka Anna!

    Vilket underbart citat av Allas Vår Astrid!!! Sant!!

    SvaraRadera
  2. Ja, visst är hon klok våran Astrid. Kul med diör ditt avtryck här kloka o fina Jennie. Bamsekram

    SvaraRadera